Laure H
Leestip van Laure H

Over de nietigheid van de mens

26 oktober 2020

Deze graphic novel is niet een standaard strip of graphic novel. Het is een graphic novel die de strip formule in vraag stelt.

Het "verhaal" omspant de periode van de prehistorie tot in de toekomst. Alles speelt zich af op dezelfde plaats die we in niet-chronologische wijze zien veranderen. We springen van het verleden, naar nu, naar de toekomst, en telkens weer heen en weer.

Ondanks het feit dat we doorheen de tijd mensen zien, is het echte hoofdpersonage de locatie waar alles plaats vindt. Soms komen de menselijke personages terug en soms zien we enkel een snapshot van hun leven. Hierdoor moet je soms wel goed opletten om "mee" te zijn, maar indien je niet de inspanning wil leveren om de link te leggen tussen verschillende pagina's die soms vrij ver uit elkaar liggen, blijft dit boek toch een heel mooi object om in te bladeren.

Ik vond het heel interessant en zeker de moeite waard om aandachtig te lezen en zo veel mogelijk verhaallijnen mee te pikken. Het is een prachtig geïllustreerd boek over de nietigheid van het menselijk bestaan.

Synopsis

"Here" is het verhaal van een aaneenschakeling van scènes van wat zich, door de eeuwen heen, afspeelt op één bepaalde plaats in een huis

Laure H
Leestip van Laure H

Hier
Titel:
Hier
Auteur:
Richard McGuire
# pagina's:
[304] p. : ill.
Uitgeverij:
Oog & Blik
ISBN:
9789054924500
Materiaal:
Strip

Gerelateerde leestips