Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Een glimp van de meester

7 juni 2024

In augustus zien we elkaar volgt Ana Magdalena Bach, een gehuwde vrouw van zesenveertig jaar. Elk jaar op 16 augustus bezoekt ze het graf van haar moeder op een afgelegen eiland in het Caribisch gebied, zoals deze had gewenst. Tijdens een van deze bezoeken besluit Ana Magdalena een avontuurlijke nacht door te brengen met een minnaar, wat resulteert in een reeks jaarlijkse escapades met verschillende mannen. Hoewel deze avonturen haar leven spannender maken, brengen ze ook twijfels en onrust met zich mee.

Dit postuum uitgegeven werkje biedt een glimp van het meesterschap van Gabriel García Márquez. Het boek straalt dezelfde betoverende sfeer uit als Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van cholera. Het verhaal is simpel en de personages zijn niet volledig uitgewerkt, waardoor het minder indrukwekkend is dan zijn meest beroemde werken. Desondanks is het voor fans van Márquez een genoegen om te lezen. Soms komt de genialiteit van Márquez naar voren, zelfs al is het maar in een paar zinsneden. Deze momenten maken In augustus zien we elkaar zeker de moeite waard.

Tien jaar na het overlijden van Gabriel García Márquez werd dit nieuwe boek onverwacht uitgebracht. Hoewel Márquez het manuscript zelf niet wilde publiceren, besloten zijn zonen, na zorgvuldig beraad, het toch uit te geven. In augustus zien we elkaar was oorspronkelijk bedoeld als deel van een omvangrijker werk met drie andere novelles over liefde tussen oudere mensen.

Synopsis

Een gelukkig getrouwde vrouw reist ieder jaar op 16 augustus naar een eiland in het Caribisch gebied om het graf van haar moeder te bezoeken. Tijdens een van deze reizen begint ze een affaire, en vanaf dat moment hoopt ze dat er ieder jaar iets gebeurt op 16 augustus.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

In augustus zien we elkaar : roman
Titel:
In augustus zien we elkaar : roman
Auteur:
Gabriel García Márquez
# pagina's:
127 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Meulenhoff
ISBN:
9789029099400
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwen, Vrijheid, Ontrouw
Sfeer:
Bitterzoet,
Warm

Gerelateerde leestips