Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Wat Een Boek!

27 maart 2024

Een genre dat ik zelf pas laat heb leren appreciëren, is fantasy: het passeert vaak de revue in boeken voor jong volwassenen. Maar zelf hou ik stiekem nog net iets meer van boeken met een magisch realistisch kantje, zoals dit prachtige boek Jimi Fender Johnson van Buddy Tegenbosch.

Deze roman bulkt van de thema's en is eigenlijk niet onder een noemer te vatten. Klinkt chaotisch, maar dat is het allesbehalve: dit boek heb ik ontzettend graag gelezen!
🎶 Jimi heeft een adoratie voor muziek, is zelf muzikant, een liefde die hij geërfd heeft van zijn overleden vader. Songteksten spelen dan ook een belangrijke rol in dit verhaal.
🗽De mysteries van het universum: via een toegangspoort belandt Jimi in het New York van het verleden, 10/09/2001 om precies te zijn, de dag voor de aanslagen op de Twin Towers. Hij weet wat er staat te gebeuren: wat is zijn opdracht daar, kan hij de geschiedenis doen kantelen?
⚧️Jimi werd geboren als Lucy. De transitie waar hij inzit wordt uiteraard aangehaald, maar is niet het hoofdthema van dit verhaal. De behandeling van de gender thematiek is trefzeker, eerlijk en duidelijk. Één van de betere boeken hierover die ik de laatste tijd las.

Wat Een Boek! Eentje dat ik zeker aanschaf voor onze schoolbib, en dat ik morgen met veel plezier centraal stel tijdens mijn wekelijks boekenpraatje in de les! Lezen aangeraden, wat zeg ik: verplicht!

Synopsis

Een jongeman in New York reist terug in de tijd om een persoonlijke en intense opdracht te vervullen. Vanaf ca. 15 jaar.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Jimi Fender Johnson
Titel:
Jimi Fender Johnson
Auteur:
Buddy Tegenbosch
# pagina's:
250 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Van Goor
ISBN:
9789000388325
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Muziek, WTC-aanslag (11 september 2001), Tijdreizen

Gerelateerde leestips