Carl Soens
Leestip van Carl Soens

Een bijzonder en betoverend boek

21 januari 2023

Een schoolmeisje krabbelt fantasievolle verhalen achteraan in haar oefenschrift. Er zijn haar school- en studentenjaren, een duistere periode in de familiegeschiedenis, haar grootmoeder en overgrootmoeder zaten in psychiatrische klinieken.

Er is de grote Russische man die rondloopt in de superette waar ze als kassierster werkt. Haar vriendje die uit jaloezie haar notaboek verscheurt, hij vond het leuk dat ze schrijfster was, maar hij vond het niet leuk dat ze schreef. En uiteraard ontspoort de vriendschap. Er zijn de vele boeken en auteurs die aan bod komen.

Kassa 19 lezen vergt een inspanning, is een bijzonder en betoverend boek met verschillende verhalen en geeft oneindig veel leesplezier terug.

Synopsis

In een arbeidersstadje ten westen van Londen krabbelt een schoolmeisje, betoverd door de eerste vonken van haar verbeelding, verhalen achter in haar oefenschrift. Terwijl ze opgroeit verandert alles en iedereen in brandstof voor haar vurige talent. De grote Russische man met de kleine bruine auto die rondloopt in de supermarkt waar ze als caissière werkt en die haar een exemplaar toestopt van Jenseits von Gut und Böse. De toenemende stapels met andere boeken waarin ze zichzelf verliest en vindt. Zelfs het op een verwoestende manier ontsporen van een vriendschap. De opwinding waarmee ze personages en scenario’s in haar hoofd oproept, wordt geëvenaard door de vreugde waarmee ze haar eigen weg door de wereld creëert.

Carl Soens
Leestip van Carl Soens

Kassa 19 : roman
Titel:
Kassa 19 : roman
Auteur:
Claire-Louise Bennett
# pagina's:
219 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789083174457
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schrijverschap
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips