Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Een taboedoorbrekend debuut

2 maart 2020

Tatjana is al haar hele leven dik. Ze krijgt zo lang ze zich kan herinneren al ongevraagd commentaar op haar lijf. Na haar deelname aan het Nederlandse tv-programma Obese, waarin ze enorm veel gewicht verliest, ervaart ze voor het eerst de privileges die bij slank zijn horen. Toch neemt het ongevraagde commentaar alleen maar toe – al helemaal als ze weer begint aan te komen.

In Knap voor een dik meisje vertelt Tatjana Almuli openhartig over het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is. Boeken als deze zijn belangrijk. In tijden waarin body positivity steeds meer aanhangers krijgt, is dit boek absolute must-read. Vooral omdat de schrijfster geen blad voor de mond neemt en van begin tot eind eerlijk en authentiek blijft. Als Almuli je één ding kan leren, dan is het wel dat mensen niet hun uiterlijke verschijning zíjn. We moeten mensen niet anders behandelen op basis van hun gewicht. En het is bovendien absoluut niet aan een ander om hierop commentaar te leveren.

Knap voor een dik meisje is een vlot lezend boek dat je aan het denken zal zetten. Een aanrader.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Tatjana Almuli (1991, ik-figuur) is al haar hele leven dik en krijgt dat van iedereen te horen. Ze vertelt over haar puberteit met pestende klasgenoten, stiekeme eetbuien en zonder vriendjes. Waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht
Titel:
Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht
Auteur:
Tatjana Almuli
# pagina's:
190 p.
Genre:
Waargebeurd
Uitgeverij:
Nijgh & Van Ditmar
ISBN:
9789038805931
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zwaarlijvigheid
Sfeer:
Gevoelig

Gerelateerde leestips