Eetcultuur in de literatuur
Dit is een smakelijk boek dat twee belangrijke en leuke hobby’s verenigt: koken en lezen. Eigenlijk zijn dat geen hobby’s, maar levensnoodzakelijke bezigheden. Van meer dan 200 gerechten die werden bereid en geserveerd in klassieke en moderne romans lees je hier de recepten. Telkens met een fragment en enkele toepasselijke citaten. Voor ontbijt, aperitieven, soepen, salades, hoofdgerechten, nagerechten, koekjes krijg je lekkere tips. Zo’n boek behoeft geen foto’s: de literaire fragmenten zorgen voor de verleiding.
Andere literaire recepten vind je in Als kok in Frankrijk van Bart Van Loo en in Literair kookboek van Sven De Potter. Niet lezen tijdens het koken!
En na de maaltijd, samen gezellig kijken naar een heerlijke foodfilm
zoals Babette’s feast of Ratatouille
Citaat:
Als ik een beetje geld krijg, koop ik boeken;
En als er iets over is, koop ik eten en kleren
Desiderius Erasmus
Synopsis
Kookboek met citaten en recepten van zo'n 200 gerechten die werden bereid, geserveerd, bedacht of ter sprake kwamen in bekende boeken.