Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Grappig, spannend en fantasierijk: lees dit boek!

27 maart 2024

Lang leve Jane, koningin van Engeland! Jane wie, hoor ik je vragen? Wel ja, die Jane die 9 dagen koningin was, en daarna onthoofd werd. Want die Tudors, die konden er gedekke wat van hoor!
Jane leek gedoemd om in de kieren van de geschiedenis te verdwijnen, maar dit boek biedt eerherstel aan een vergeten vrouw, door haar levensverhaal te hervertellen met een flinke dosis magie en avontuur. Want, zo zou Napoleon ooit gequoted hebben: "Wat is de geschiedenis anders dan een fabel waar iedereen mee instemt?"
De onverschrokken Jane, eersteklas boekenverslindster en allesbehalve op haar mondje gevallen, moet in deze versie de strijd aangaan met kwaadwillige Waarachtigen, die menen dat Edianen (gedaante verwisselaars) uit de weg geruimd moeten worden. Samen met haar kersverse echtgenoot Gifford (G voor de vrienden, halftijds paard en appelfretter voor de gezelligheid), wijlen (?) koning Edward en nog een paar andere olijke vrolijkaards moeten er behoorlijk wat obstakels overwonnen worden. Avontuur verzekerd dus!

Ik was aangenaam verrast door dit grappige/spannende verhaal, want het schrijfplezier van de auteurs spat van de pagina's. Verwijzingen naar Monty Python en Shakespeare voor de alerte lezer, maar vooral een verhaal om je voluit in te nestelen deze witte winterdagen. En bovendien een toffe dikkerd, zo'n slordige 400 pagina's, waar je je ogen niet van kan losscheuren. Komaan, waarom wacht je nog? Lees dit boek!

Synopsis

De zestienjarige Jane Grey werd in 1553 koningin van Engeland. Ze wordt gedwongen te trouwen om de kroon veilig te stellen. Wat er daarna gebeurt, is misschien net anders dan hoe je het uit de geschiedenisboeken kent. Vanaf ca. 15 jaar.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Lang leve Jane
Titel:
Lang leve Jane
Auteur:
Cynthia Hand
# pagina's:
430 p.
Uitgeverij:
Moon Young adult
ISBN:
9789048868681
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vorstenhuizen, Engeland ; 16de eeuw

Gerelateerde leestips