Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Zinderend zomers avontuur

27 maart 2024

Julia en mijn broer en ik zegt de titel van dit kersverse boek. Een triumviraat dus? Misschien. Maar wie goed naar de cover kijkt, ziet dat ‘Julia en ik’ net iets vetter staat. De ‘broer’ bengelt er maar wat aan. Nochtans is de broer, Esse, diegene die vaak heldenpunten scoort en wiens voetballerscarrière vaak ‘talk of the town’ is. Hij lijkt het ook allemaal op een rijtje te hebben: succes als voetballer en een prachtig liefje met wie hij al lang samen is (‘Julianesse worden ze zelf al genoemd),… En Jakob, de ‘ik’ uit de titel, ach ja, die hunkert naar de verboden vrucht, het liefje van zijn broer. ‘De kooi waarin mijn hart aan zijn ketting rammelt’, zo omschrijft hij zijn hartstochtelijke liefde voor haar.
Maar toch merk je al gauw dat er iets knaagt, en verschijnen er barsten in het ongenaakbaar geachte pantser van Esse. Als plots Rocky ten tonele verschijnt, een sluiperig sujet die zijn naam alle eer aandoet, en Jakob een kans ziet om voor één keer zélf eens een held te zijn, in de bres te springen voor zijn broer én punten te scoren bij Julia, dendert een verhaal binnen dat zo past in een bloedstollende thriller. De setting van een zinderend zwoele zomer, waar alles mogelijk is en de verhitte gemoederen op smelten staan, maken van dit verhaal eentje dat je razendsnel wil verslinden.

Voor iedereen vanaf een jaar of veertien die het niet zo voor dikke boeken heeft (slechts 183 pagina’s beste leerlingetjes van me!) maar toch snakt naar een boek met avontuur, spanning en rake plottwisten.
(Dit verhaal smeekt trouwens om een vervolg. Genoeg verhaallijnen om nog verstelstof uit te puren, en ik zal ze met veel graagte proeven!)

Synopsis

Jakob (13) wil indruk maken op Julia, de vriendin van zijn broer. Hij begeeft zich in de duistere wereld van zijn broer, die zich heeft ingelaten met een handelaar in verboden middelen. Dat blijft niet zonder gevolgen. Vanaf ca. 13 jaar.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Julia en mijn broer en ik
Titel:
Julia en mijn broer en ik
Auteur:
Herman van de Wijdeven
# pagina's:
183 p.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045129600
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verliefd zijn, Drugs, Criminaliteit, Broers en zussen

Gerelateerde leestips