Nele Struyvelt
Leestip van Nele Struyvelt
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

De Cazalets 1

19 februari 2020

Deel 1 in een reeks van 5.

We maken kennis met de familie Cazalet op het einde van de jaren dertig. Het dagelijkse leven speelt zich af in Londen, de vakanties worden doorgebracht op het platteland. De vaders gaan werken in de zaak, de vrouwen runnen het huishouden met de hulp van bedienden, de meisjes krijgen thuis onderwijs, de jongens gaan op kostschool. Iedereen kent zijn/haar plaats en weet wat er van hem/haar verwacht wordt.

Het trauma van de Eerste Wereldoorlog is amper verwerkt als de dreiging van een nieuwe oorlog zich aandient. Aanvankelijk is er ontkenning en gaat iedereen vrolijk door met zijn leven, maar die ontkenning kan niet volgehouden worden en proberen ze zich zo goed mogelijk voor te bereiden op wat komen gaat.

Lichte jaren is een heerlijke familiekroniek bevolkt door een bont gezelschap van personages. Licht en charmant, maar vooral ook intelligent en scherp.

Van deze boekenreeks is ook een Netflix-serie gemaakt. Maar eerst de boeken lezen, want het boek is altijd beter dan de film!


Synopsis

De leden van een florerend familiebedrijf in hout brengen in 1938 hun zomervakantie zorgeloos door op het ouderlijk landgoed in Sussex.

Nele Struyvelt
Leestip van Nele Struyvelt
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.

Lichte jaren
Titel:
Lichte jaren
Auteur:
Elizabeth Jane Howard
# pagina's:
540 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025450403 (paperback)
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Tijdsbeeld ; 1930-

Gerelateerde leestips