Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

De impact van een eerste liefde

16 februari 2023

Liv Maria is het eerste boek dat van de Franse schrijfster Julia Kerninon in het Nederlands werd vertaald. Het is een boeiende roman over een eerste liefde en de blijvende impact die deze kan hebben op het leven.

Liv Maria is de dochter van een stugge Française en een romantische Noor. Als jong meisje leidt ze een gelukkig en vrij leven op een Bretons eiland. Als ze zeventien is, wordt ze naar haar tante in Berlijn gestuurd. Daar wordt ze verleid door haar veel oudere docent, met wie ze smoorverliefd de mooiste zomer van haar leven doorbrengt. Hij gaat echter terug naar zijn gezin en beantwoordt haar brieven niet, waarna Liv Maria langzaam maar zeker haar leven hervat. Liefdes volgen, reizen worden gemaakt, ze trouwt en krijgt kinderen. Maar deze eerste liefde blijkt allesbepalend en zal haar jaren later voor een onmogelijke keuze stellen.

Met heel veel gevoel neemt Julia Kerninon je mee in het leven van haar protagoniste. Ze tekent een moedige en eerlijke jonge vrouw die enerzijds respect verdient voor haar doorzettingsvermogen, maar anderzijds ook kampt met angst en twijfels. Kernion slaagt erin haar gevoelswereld heel mooi te verwoorden.

De roman wordt grotendeels chronologisch verteld vanuit het perspectief van Liv Maria, met enkele intermezzo’s vanuit andere personages. Deze hoofdstukken geven de achtergrond die je nodig hebt om de rest van het verhaal beter te begrijpen. Liv Maria is een echte aanrader voor iedereen die een authentiek verhaal over de liefde wil lezen. Bovendien spelen lezen en literatuur een grote rol. Julia Kerninon schrijft beeldende en prachtige zinnen en beschikt over een heel fijne en poëtische pen. Een originele roman om te koesteren!

Synopsis

Een studente krijgt een affaire met haar docent, die terugkeert naar zijn gezin. Jaren later blijkt deze eerste liefde toch allesbepalend en zal de vrouw een moeilijke keuze moeten maken.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Liv Maria
Titel:
Liv Maria
Auteur:
Julia Kerninon
# pagina's:
175 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Nieuw Amsterdam
ISBN:
9789046828090
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Geheimen, Vrouwen, Liefde, Vrijheid
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips