Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Roadtrippen met je helden

26 oktober 2020

Na het stuklopen van een liefdesrelatie trekt Auke Hulst, voorzien van een gitaar en opnameapparatuur, op roadtrip door de Verenigde Staten. Behalve het opnemen van liedjes in eenzame motels, is het Hulsts intentie een soort bedevaart te ondernemen in het spoor van enkele van zijn literaire en muzikale helden, zoals F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Jeff Buckley, Kurt Cobain en Prince. Hij bezoekt hun laatste rustplaats of de plekken waar zij woonden of overleden. In korte reportages gaat hij dieper in op zijn fascinatie voor hun leven en hun werk en ook op dat wat al zijn helden gemeen hebben: net als zijn eigen vader zijn ze te vroeg gestorven.

Zo ontstaat, van schrijver tot muzikant en van motel tot motel, een ontroerend en fascinerend portret van een vader-zoonrelatie die zich nooit heeft kunnen ontwikkelen. De liedjes die Auke Hulst tijdens de reis maakte vind je op de bijgevoegde CD.

Synopsis

Verslag van een roadtrip door de VS in het spoor van te vroeg gestorven literaire en muzikale helden, dat uitmondt in een portret van een vader-zoonrelatie.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Motel Songs
Titel:
Motel Songs
Auteur:
Auke Hulst
# pagina's:
289 p. : ill. + cd
Genre:
Reisverhalen
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026339653
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verenigde Staten ; reisverhalen

Gerelateerde leestips