Paul Degrande
Leestip van Paul Degrande
We moeten nergens naartoe tenzij naar de plaatsen waar we zijn!

Leven als mens, niet in, maar met de altijd aanwezige natuur

15 april 2024

Dit is het verhaal van een blokhut en zijn passanten bewoners door de tijd heen en in het bijzonder dit van een appelman. - Hier als Pomomaan benoemd.

Alles start met een bloedige opstand ergens binnen de Kolonie van Massachussets(VS) eind 19de begin 20ste Eeuw.

Het noodlot, dit van een ontbindend lichaam van een soldaat dat dienst doet als microklimaat voor de opbloei van een appelboom, brengt (ver)nieuw(d)leven.

Een ex- soldaat deserteur/avonturier/aangelande ontdekt de boom met zijn unieke vruchten - appels - en bouwt en verbouwt de nagelaten ruïne en de omgevende woestenij om tot een heuse boomgaard. Hij sticht er een gezin......

Wat volgt is een aaneenrijging van het wederervaren van het bonte gezelschap zoals dit van de ongetrouwde tweeling gekweld door jaloezie en begeerte, een hopeloos verliefde schilder, een rondsluipende panter, een oplichter, een wellustige bij als symbool van alle aardse leven en diets meer, die de hut om beurten bevolkt.

Door de cycli van de natuur van the North Woods te schetsen krijgen we een dwingend onomstotelijk urgent bewijs voorgeschoteld van de magische verbinding tussen mens en omgeving, de altijd ietwat donkere dreigende rauwe werkelijkheid van de natuur, doch steeds weer onvermoeid sprinlevend.

Als lezer word je uitgenodigd je plaats in te nemen in dit adembenemend avontuur!

Synopsis

De lotgevallen van verschillende bewoners van een blokhut in de bossen die door de geschiedenis heen met elkaar verbonden zijn. Met zwart-witillustraties.

Paul Degrande
Leestip van Paul Degrande
We moeten nergens naartoe tenzij naar de plaatsen waar we zijn!

North woods
Titel:
North woods
Auteur:
Daniel Mason
# pagina's:
395 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Hollands Diep
ISBN:
9789048869282
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
New England, Lotsbestemming, Vergankelijkheid, Natuur, Bossen
Sfeer:
Intens,
Kleurrijk,
Warm

Gerelateerde leestips