Leestip van Caroline Verbruggen
altijd een boek bij hebben, me verveeld voelen als ik niks te lezen bij heb

Mensen in een dorp

2 mei 2024

Het dorp Unterleuten ligt in het voormalige Oost-Duitsland en ongeveer een 70 km van Berlijn en heeft een 200 inwoners. Gerard Fliess en Jule hebben hun leven in Berlijn vaarwel gezegd en wonen nu in het dorp. Gerard werkt nu voor de natuurbescherming; Jole tracht te wennen aan het moederschap. Linda, een fervente paardenliefhebster en haar vriend Frederik hebben ook de stad verlaten en willen een droom, een paardenfokkerij opzetten, waarmaken. Gombrowski, regelt het economische leven en Kron, een fervente communist hebben een haatverhouding.

Het dorp is uitgekozen om er 10 windmolens te plaatsen. De meeste bewoners zijn tegen, maar de burgemeester en nog enkelen zijn voor. De dorpsmentaliteit is zo herkenbaar.
Een gans machtsspel komt tot leven als blijkt dat er mogelijks 2 eigenaars net 2 ha te kort hebben om de windmolens op hun grond te krijgen. De twee ha behoren toe aan een derde speler.

Het verhaal is vlot geschreven. Je zit onmiddellijk in het verhaal. Het leest als een trein.

Synopsis

Als een investeringsmaatschappij een windmolenpark aan de rand van een dorp in Brandenburg wil aanleggen, lopen de spanningen hoog op.

Leestip van Caroline Verbruggen
altijd een boek bij hebben, me verveeld voelen als ik niks te lezen bij heb

Ons soort mensen
Titel:
Ons soort mensen
Auteur:
Juli Zeh
# pagina's:
669 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026334665
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Oost-Duitsland ; 1989-, Stad en platteland
Sfeer:
Confronterend

Gerelateerde leestips