Chantal Fontana
Leestip van Chantal Fontana
Ik kom tot rust als ik een boek lees.

Verhaal over veerkracht en vriendschap in Sicilië

17 mei 2021

Dit boek neemt je mee naar het leven van een Roemeense migrante in de "tomatenwereld" van Sicilië. Vaak lezen we over Roemenen die hun kinderen bij de grootouders achterlaten, om in Europa als seizoenwerker aan de slag te gaan en hun zuurverdiende geld naar het thuisfront opsturen. Dit boek illustreert op een mooie, warme manier hoe de Roemeense Alina met haar zoon van 11 jaar ook de stap zet en op aanraden van een familielid gaat werken op een Siciliaanse boerderij. Het is zeker geen rozengeur en maneschijn maar het is hartverwarmend om te lezen hoe Alina zich erdoor helpt, hoe ze alles op alles zet om haar zoon en haar ouders een mooiere toekomst te bezorgen. Vanuit het oogpunt van haar zoon is het een plotse stap uit een wereld met vriendschap tussen leeftijdgenoten, naar het gevoel van niet-gewenst te zijn in een samenleving en uiteindelijk naar de volwassenheid.

Een boek dat ik op één avond heb uitgelezen, met een hele mooie verhaalstijl.

Vorige zomer las ik ook De fruitplukker van Catherine Poulain. Ook in dit boek maak je kennis met seizoenarbeiders maar met een negatievere afloop.

Synopsis

De Roemeense Alina doet haar uiterste best om voor haar zoon en zichzelf een menswaardig bestaan op te bouwen op een tomatenkwekerij op Sicilië, maar de offers die ze moet brengen zijn groot en vergen veel van haar.

Chantal Fontana
Leestip van Chantal Fontana
Ik kom tot rust als ik een boek lees.

Oogst : roman
Titel:
Oogst : roman
Auteur:
Sien Volders
# pagina's:
220 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Hollands Diep
ISBN:
9789048848249
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Roemeense migranten ; Italië

Gerelateerde leestips