An Raes
Leestip van An Raes
Pendelen met boeken, heerlijk is dat!

Een roman met paddestoelen in de hoofdrol

14 april 2020

Het was mijn eerste boek dat ik las van Hermanson, en ik heb al onmiddellijk zin om er nog een te lezen! Het boek neemt je mee in de wereld van paddestoelen, maar ook in de wereld van een vader en zoon, Holger & Gunnar, genesteld in het bos. De vader is een soort van 'paddestoelenkoning'. Hij organiseert excursies en neemt vrouwen moeiteloos mee in een reis door het bos. Hij pakt ze in met paddestoelenweetjes en charmeert ze door begeesterd te vertellen over zijn passie. Vaak gaat dit dan ook nog eens gepaard met prikkelende details, nooit geweten dat paddestoelenverhalen zo'n opwinding kunnen teweegbrengen! Hermanson schept hiermee zo'n levendig beeld van de vader. Gunnar, zijn zoon, staat helemaal in de schaduw van zijn vader en wil net als hij dezelfde status bereiken. Dat lukt amper en als zijn vader dan ook nog eens de meest begeerlijke vrouw kan verleiden, wordt het voor Gunnar heel moeilijk.

Ik heb echt genoten van het boek. Het zijn korte hoofdstukjes en ze zijn best sappig geschreven. Het feit dat sommige hoofdstukjes worden ingeleid door korte beschrijvingen van de paddestoelen, is leuk meegenomen. De paddestoelen worden zo gelinkt aan karakteristieken van mensen, echt maf eigenlijk.

Synopsis

De 22-jarige zoon van een paddenstoelenexpert is jaloers op zijn vader die een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vrouwen heeft.

An Raes
Leestip van An Raes
Pendelen met boeken, heerlijk is dat!

Paddestoelen voor Madeleine
Titel:
Paddestoelen voor Madeleine
Auteur:
Marie Hermanson
# pagina's:
188 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Geus
ISBN:
9789044512892
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vader-zoonrelatie
Sfeer:
Gek,
Kleurrijk,
Warm

Gerelateerde leestips