Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Pageturner vol plot twists!

12 mei 2020

Met het foute idee dat dit een origineel Duits boek was, heb ik het in het Duits gelezen. Het plot: een lijk van een vierjarige jongen word in bizarre omstandigheden gevonden, duidelijk een moord, maar de overheid schildert het af als een ongeval. Wanneer een tweede lijk van een jong meisje wordt gevonden kan geheimdienstofficier Leo Demidow dit echter niet aanvaarden als ongevallen en gaat op eigen onderzoek uit.

Dit verhaal situeert zich in Rusland post-WOII, net na de Stalinperiode. De samenleving is allesbehalve vrij en het beleid zet alles naar zijn hand. De auteur heeft uitgebreid onderzoek gevoerd naar hoe dat er in de realiteit aan toe ging en die sfeer wordt heel duidelijk weergegeven. Meestal kunnen politiek georiënteerde boeken me minder interesseren, maar dit verhaald werd zo goed gebracht, dat het aangenaam was om erover te lezen.

In het begin is het wat moeilijk om in het verhaal te komen omdat er uit verschillende perspectieven wordt geschreven. Daarom heeft het even geduurd voor ik deftig aan het lezen was. Dit wordt echter volledig goedgemaakt door de spannende verhaallijn en de goedgekozen plot twists! Een paar keer tijdens het lezen viel ik van mijn spreekwoordelijke stoel en dacht ik: WAT?! Deze thriller heeft ook interessante extra touches, bijvoorbeeld het feit dat Leo de moorden niet op een normale manier kan oplossen omdat hij zelf achtervolgd wordt. Dat vond ik een erg originele insteek en maakte het verhaal des te spannender!

Deze thriller is een sterk debuut en ik zal me zeker wagen aan de rest van de trilogie!

Synopsis

In het Rusland van Stalin gaat een geheim agent met gevaar voor eigen leven op zoek naar een seriemoordenaar.

Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Kind 44
Titel:
Kind 44
Auteur:
Tom Rob Smith
# pagina's:
438 p. : ill.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026328862
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Sovjet-Unie ; politiek ; 1945-
Sfeer:
Gek,
Intens,
Mysterieus

Gerelateerde leestips