Pen Stewart
Leestip van Pen Stewart
Lezen is leven, leven is lezen.

Eerste deel van een gewaagd Nederlandstalig SciFi project

25 februari 2020

De zwijgende Aarde-reeks bewijst dat men in ons taalgebied wel degelijk SciFi van hoog niveau kan schrijven. In één ruk heb ik dit boek uitgelezen, en al snel had ik het volgende deel in de reeks in handen.

Het hele concept is wetenschappelijk doordacht, goed ineen gestoken, met boeiende personages die je graag verder wilt volgen. Elk boek is afzonderlijk te lezen, maar er loopt wel een rode draad door het verhaal, die ook netjes afgewerkt is na de volledige reeks van vijf boeken.


Achterflaptekst:

Raik Minnema's droom komt uit als hij de promotie krijgt waar hij zijn hele leven hard voor heeft gewerkt. Morgenochtend om 6.00 GMT zal hij toetreden tot het management van de Vestakolonie in de asteroïdengordel.

Helaas spat die droom uiteen als alle communicatie met de machtige aarde wegvalt en er een opstand uitbreekt onder de achtergestelde werknemers van de kolonie. Nu zit Raik gevangen binnen in een uitgeholde asteroïde. De enige persoon die hem kan helpen ontsnappen is een vrijgevochten piloot die een grondige hekel aan hem heeft.

Terwijl Raik er alles aan doet om terug te keren naar zijn oude leven, begint de twijfel over de wereld waarin hij leeft en de droom die hij najaagt.

Synopsis

Op de dag dat Raik Minnema promoveert naar het management van de Verenigde Aardse Handels Alliantie (VAHA) barst er een revolutie los onder de onderdrukte medewerkers en wordt Minnema opgesloten.

Pen Stewart
Leestip van Pen Stewart
Lezen is leven, leven is lezen.

Titel:
Revolte
Auteur:
Jorrit De Klerk
# pagina's:
186 p.
Uitgeverij:
Quasis Uitgevers
ISBN:
9789492099396 (paperback)
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Kleurrijk

Gerelateerde leestips