Pen Stewart
Leestip van Pen Stewart
Lezen is leven, leven is lezen.

Het tweede deel in de Zwijgende Aarde reeks: "Roest" kwalitatieve Scifi van eigen bodem!

9 juni 2020

Jasper Polane schreef het tweede deel in deze geweldige SciFi-reeks van Nederlandse bodem. De Zwijgende Aarde-reeks is waarschijnlijk de beste SciFi-reeks die de afgelopen jaren in ons taalgebied is verschenen. Spannend, actievol, en met een zeer goede onderbouwing. Je kunt je zó voorstellen dat dit echt zou gebeuren als onze technologie al verder stond. Ik heb genoten van het personage Sam, en het boek leest als een trein.

Achterflaptekst:

Magistraat Sam Peeters werkt voor het Internationale Mars Akkoord, dat de koloniën op de rode planeet overziet. Ze reist tussen nederzettingen om de wet te handhaven en recht te spreken. Wanneer in Lowellkanaal het lichaam van een meisje wordt gevonden, gaat Sam op onderzoek uit.
Sam is een rode dochter: zeven jaar geleden werd ze geïnfecteerd met een technovirus dat haar DNA heeft herschreven. Niet helemaal menselijk meer en doodsbang om verder te muteren probeert ze haar werk zo goed en zo kwaad als het gaat uit te voeren.
Intussen komen de brokstukken van een uit zijn baan geslagen maan snel dichterbij. Er is niet veel tijd meer voordat ze op Mars zullen neerstorten. Zal de inslag het einde betekenen van de Martiaanse samenleving?

Roest is een futuristische thriller die zich afspeelt in het universum van 'De Zwijgende Aarde'.
'De Zwijgende Aarde' is een reeks van vijf sciencefictionromans die elk door een andere auteur is geschreven, maar die zich in hetzelfde universum afspelen. Elk boek is los te lezen, maar als je ze allemaal leest krijg je een breder beeld van de gebeurtenissen.

Synopsis

Sam Peeters werkt op Mars als Magistraat en is drager van een gevaarlijk virus. Wanneer de inslag van maanbrokstukken mogelijk een einde zal maken aan de Martiaanse samenleving, komt ze voor lastige keuzes te staan.

Pen Stewart
Leestip van Pen Stewart
Lezen is leven, leven is lezen.

Titel:
Roest
Auteur:
Jasper Polane
# pagina's:
202 p.
Uitgeverij:
Quasis Uitgevers
ISBN:
9789492099419
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips