Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Gentse Feesten-thriller

27 juni 2024

Tijdens de Gentse Feesten wordt de 30-jarige Sarah Martens ontvoerd na een ruzie met haar minnaar, die enkele dagen later dood wordt gevonden. De hoofdverdachte, haar echtgenoot, is op de vlucht. De Waalse rechercheur Nathan Durnez roept de hulp in van zijn Vlaamse ex-collega Marjolein De Vriese, omdat hij een link vermoedt met een oude zaak. Het Belgische speurdersduo moet snel handelen, want als hun vermoedens kloppen, is er een gevaarlijke seriemoordenaar actief in België.

Na het succesvolle debuut De Engelenmoord stelt deze tweede thriller in de De Vriese & Durnez-reeks van Bjorn Van Den Eynde niet teleur. Het boek heeft een goed opgebouwd plot dat de spanning tot het einde vasthoudt. Opwindende momenten worden afgewisseld met rustigere stukken waarin de relatie en dynamiek van het detectiveduo verder worden uitgediept. De korte hoofdstukken hebben onverwachte plotwendingen en eindigen vaak met cliffhangers, wat zorgt voor een hoog tempo in deze meer dan 500 pagina’s tellende thriller.

Van Den Eyndes filmische en levendige schrijfstijl trekt de lezer meteen het verhaal in. De sfeer van de Gentse feesten wordt treffend weergegeven. De herkenbare Gentse locaties maken het boek boeiend, en de muziek van Gorki en Luc De Vos speelt een nostalgische rol doorheen het verhaal. Zelfs de titel van het boek verwijst naar een van hun songs, wat een extra laag aan betekenis toevoegt.

Stoute kleine piranha is een aanrader voor wie op zoek is naar een spannende thriller om de Gentse Feesten extra opwindend te maken.

Synopsis

Na de verdwijning van een jonge vrouw tijdens de Gentse Feesten wordt haar minnaar dood aangetroffen, met bijtwonden. Rechercheur Durnez en zijn ex-collega De Vriese moeten de dader ontmaskeren voor er meer doden vallen.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Stoute kleine piranha
Titel:
Stoute kleine piranha
Auteur:
Bjorn Van den Eynde
# pagina's:
510 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Pelckmans
ISBN:
9789463373142
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Hard,
Intens

Gerelateerde leestips