Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Verplichte literatuur wordt favoriet!

31 januari 2020

Dit boek stond op de verplichte literatuurlijst voor 1 van mijn mastervakken "Postmemory and Postmodern: Third-Generation Jewish American Trauma Narratives" en zoals duidelijk is aan de titel van dit vak, het is geen luchtige novel.

Het verhaal begint wanneer de Joodse artiest Joe Kavalier vanuit een door nazi's overspoelde Praag vlucht naar New York en intrekt bij zijn neef Sammy Clay. De twee beginnen een creatief avontuur met het tekenen van comic books en ze hebben maar 1 doel: Amerika veroveren! Doorheen hun samenwerking ontmoeten ze veel nieuwe mensen, overwinnen ze obstakels en gaan ze om met tegenslagen.

Dit boek haalt heel veel verschillende emoties naar boven, van verdriet door verlies tot ontroering door mooie vriendschappen. Het boek telt 639 pagina's en is dus een echte klepper, maar de dynamische schrijfstijl van Chabon zorgt ervoor dat het leest als een trein.

Toen ik eraan begonnen was, kon ik het amper wegleggen, dus als je je wil verliezen in een mooi, meeslepend verhaal, dan is dit het boek voor jou!

Synopsis

Twee jonge joodse neven maken het in het New York van de jaren veertig helemaal als scheppers van een populaire stripheld.

Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Titel:
The amazing adventures of Kavalier & Clay : a novel
Auteur:
Michael Chabon
# pagina's:
639 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Fourth Estate
ISBN:
9781841154930
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Driehoeksverhouding
Sfeer:
Intens,
Tragisch,
Warm

Gerelateerde leestips