Klaartje Van der Bauwhede
Never not reading

John Boyne raakt onze harten en Ierland

17 juni 2022

In The Heart’s invisble furies volgen we de levensloop van de Ierse Cyril Avery, die als baby werd geadopteerd. Zijn leven wordt geschetst tegen de achtergrond van een veranderend Ierland, en een veranderende wereld.

Naast zijn eigen levensloop, volg je een aantal andere personages en verhaallijnen, die verbonden zijn met het leven van Cyril. Gedurende zijn leven krijgt hij het niet altijd gemakkelijk, en dat wordt op treffende wijze door John Boyne neergeschreven in dit verhaal. De kerk, maatschappelijke conventies en waarden hebben een grote invloed op zijn eigen denken, maar ook op de mensen uit zijn omgeving. Cyril dwingt zichzelf soms om mee te gaan in maatschappelijke verwachtingen die er tegenover zijn persoon zijn. Gelukkig telt het boek ook heel wat andere kleurrijke personages die wel tegen de stroom in zwemmen en die op die manier vaart in het boek brengen.

Een aanrader voor wie houdt van historische romans met aandacht voor het persoonlijk verhaal.

Ik las het boek in het Engels, wat zeer haalbaar was. In het Nederlands is de vertaling: Wat het hart verwoest.

Synopsis

Het zeventig jaar omspannende levensverhaal van een homoseksuele jongen en later volwasen man uit Dublin, dat zich ook deels in Amsterdam en New York afspeelt.

Klaartje Van der Bauwhede
Never not reading

The heart's invisible furies
Titel:
The heart's invisible furies
Auteur:
John Boyne
# pagina's:
591 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Doubleday
ISBN:
9780857523471
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteitscrisis, Ierland ; 1940-, Adoptie

Gerelateerde leestips