Charlotte Vandamme
Leestip van Charlotte Vandamme
nieuwsgierigheid

Schitterend

31 januari 2022

De National Gallery in Londen huisvest een van de mooiste collecties schilderijen ter wereld. Meesterwerken uit de vroege middeleeuwen en renaissance tot het postimpressionisme, van kunstenaars als Leonardo, Raphael, Holbein, Titiaan, Velázquez, Rembrandt, Turner, Monet en Van Gogh.
Dit prachtige boek presenteert meer dan 275 van de meest gekoesterde werken van de galerij, waaronder enkele uitstekende recente aanwinsten. Net als de collectie zelf zijn de schilderijen gerangschikt op datum, waardoor een knap overzicht van de Europese schilderkunst door zeven eeuwen wordt geboden.

Ga voor je bezoek ook al eens kijken naar de uitstekende website waar de meesterwerken grondig zijn beschreven: Highlights from the collection en je eindeloos kan browsen doorheen de collectie van meer dan 2600 schilderijen.

En alsof dit nog niet genoeg is, is er ook de schitterende documentaire over de National Gallery door Frederick Wiseman uit 2014, waarin we uitvoerig een blik achter de schermen krijgen van het beroemde museum.

Charlotte Vandamme
Leestip van Charlotte Vandamme
nieuwsgierigheid

Titel:
The National Gallery : masterpieces of painting
Auteur:
# pagina's:
387 p. : ill.
Uitgeverij:
National Gallery Company
ISBN:
9781857096484
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
National Gallery (Londen)

Gerelateerde leestips