Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Commissario Brunetti 30

29 maart 2021

De Guido Brunetti mysteries van Donna Leon. Ik ben fan voor het leven, al sinds 1992 waarin de opener Death a la Fenice (Dood van een maestro) verscheen. Zo groot was mijn appetijt om hier de lof te zingen dat ik verkoos nummer 30 als e-book te lezen omdat dit het eerste beschikbare format was.

De initiële aantrekkingskracht van Leons geweldige detective-reeks? Venetië, familieleven, sociale bewogenheid, culturele bagage (opera, architectuur, literatuur met een boon voor de Klassieken, eten en drinken) en voor mij ook het heerlijke Engels. Ondertussen is er de jarenlange bonus van de herkenning en de verdieping van het aimabele hoofdpersonage Guido Brunetti, het absolute tegenovergestelde van de politiecommissaris als loner.

Toch kan je van elk boek in de reeks genieten als stand-alone. Transient Desires vormt daarop geen uitzondering. Twee jonge Amerikaanse vrouwen raken gewond in een vaaraccident en worden door de twee Italiaanse jongemannen die hen hadden meegenomen, achtergelaten bij het ziekenhuis. Waarom willen zij niet met hen geassocieerd worden? Het blijkt de opstap te zijn naar een zaak van werkelijk mensonterende misdaad. Strik rond nummer 30 is de knappe opbouw naar een heel sterke finale, afgetopt met een sublieme slotzin.

Voor de Nederlandse vertaling zal je wat geduld moeten oefenen. Eerst moet nummer 29 Trace Elements als Duister water nog verschijnen. (Aangekondigd door Uitgeverij Cargo voor augustus 2021.)

https://www.deadgoodbooks.co.u...

Synopsis

Commissaris Brunetti komt per toeval een bende op het spoor die zich bezighoudt met verschrikkelijke praktijken en om deze bende een halt toe te roepen zoekt hij samenwerking met collega's in heel Venetië.

Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Transient Desires
Titel:
Transient Desires
Auteur:
Donna Leon
# pagina's:
304 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Cornerstone
ISBN:
9781785152627
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips