Kaat van der Haegen
Leestip van Kaat van der Haegen
Verhalen zijn vensters op de wereld maar tevens spiegels op jezelf.

Een must-read

29 maart 2021

Een bizar verhaal gebaseerd op een ware gebeurtenis* wordt in 25 hoofdstukken verteld. Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit een ander perspectief. Niet alleen de buren en de ouders van de protagonisten zijn de vertelperspectieven maar ook minder voor de hand liggende komen aan bod. Zo komen onder meer de geitenwollen sokken, de cello, de feiten en de sinaasappelgeur aan het woord. Elke verteller brengt de lezer dichter bij het ontrafelen van wat er in de zomer van 2017 binnen een Utrechtse woongroep gebeurde. De verdienste van Gerda Blees is dat ze zich niet alleen beperkt tot de feiten maar de lezer ook inzicht verschaft in wat aan de fatale afloop van het experiment voorafging . Een schrijnend verhaal dat je wakker houdt en aan de ribben blijft kleven. Niet alleen omwille van het verhaal zelf maar ook omwille van haar originele mooie stijl een must-read!

*De schrijfster haalde de inspiratie voor haar boek uit een nieuwsbericht over het overlijden van een vrouw in een Utrechtse woongroep in de zomer van 2017.

https://www.rtlnieuws.nl/node/54451

Synopsis

Vanuit het perspectief van de dingen om hen heen wordt het op waarheid gebaseerde verhaal verteld van een Utrechtse woongroep, die in 2017 een van haar leden verliest door hun dieet van licht en lucht.

Kaat van der Haegen
Leestip van Kaat van der Haegen
Verhalen zijn vensters op de wereld maar tevens spiegels op jezelf.

Wij zijn licht
Titel:
Wij zijn licht
Auteur:
Gerda Blees
# pagina's:
223 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Podium
ISBN:
9789057590009
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schuld, Idealisme
Sfeer:
Intens,
Tragisch

Gerelateerde leestips