Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Spanning, humor en erotiek

3 mei 2021

Voor uw liefde van Mario Vargas Llosa schildert een levendig portret van de Peruviaanse samenleving tegen de achtergrond van de Fujimori-dictatuur tijdens de jaren negentig. Het geeft tegelijkertijd een ontluisterend beeld van de dubbele moraal van de journalistiek.

Het leven van de hoofdpersonen wordt beïnvloed door geweld, aanslagen en een corrupte en hard optredende regering. De Peruviaanse samenleving wordt geteisterd door guerrillabewegingen Lichtend Pad en Tupac Amaru.

Grootindustrieel Enrique Cardenas wordt door de befaamde redacteur van een boulevardblad afgeperst met foto’s van een orgie. Als hij diens eisen niet inwilligt, verschijnen de foto’s. Dit schandaal kan zijn ondergang betekenen. Als de hoofdredacteur van het roddelblad waarin de foto’s verschenen vermoord wordt teruggevonden, is de ellende voor hem niet te overzien. Journaliste La Retaquita gaat op onderzoek uit, niet om Cardenas’ hachje te redden, maar omdat ze gerechtigheid wil. Door de verscheidenheid aan personages schetst Vagas Llosa een mooi beeld van de Peruviaanse maatschappij en benadrukt hij hoe de corrupte machthebbers de levens van burgers gebruiken en misbruiken.

Vargas Llosa laat zich van zijn sterkste kant zien in deze roman vol spanning, humor en erotiek. Voor uw liefde leest als een ware pageturner. Vargas Llosa is wederom meesterlijk: zijn bijzonder mooie zinnen getuigen van een venijnig intellect en een niet aflatende creativiteit.

Synopsis

Een rijke industrieel in Peru raakt in een sekschandaal verwikkeld, terwijl zijn vrouw een relatie begint met de vrouw van zijn beste vriend; dit alles speelt met op de achtergrond de terreur die heerste onder president Fujimori in de jaren '90.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Voor uw liefde : roman
Titel:
Voor uw liefde : roman
Auteur:
Mario Vargas Llosa
# pagina's:
237 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Meulenhoff
ISBN:
9789029092050
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Peru ; 1990-
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips