Babet De Corte
Leestip van Babet De Corte

Niet het zoveelste boek over WOII

29 maart 2021

In WIL vertelt William zijn verhaal aan zijn achterkleinzoon. William was politieagent in Antwerpen tijdens de tweede wereldoorlog. Hierbij komt hij in contact met twee werelden: enerzijds die van de verzetsleden en anderzijds die van de Duitsers en hun aanhangers.

De eerste pagina’s van dit boek waren even wennen voor mij. Jeroen Olyslaegers springt van heden naar verleden en terug. Het boek is een aaneenschakeling van kleine momenten die elkaar niet chronologisch opvolgen. Maar al snel werd ik helemaal mee gesleurd in het verhaal en maakte deze manier van schrijven het boek juist extra spannend en aangenaam om te lezen. Het boek leest ook enorm vlot

Dit boek is niet het zoveelste boek over WOII, maar bekijkt deze tijdsperiode eens vanuit een heel ander perspectief. Extra leuk voor de mensen die Antwerpen kennen zijn de vele verwijzingen naar bestaande plaatsen in Antwerpen. Maar ook als je deze stad iets minder goed kent, kan je je fantasie de vrije loop laten gaan.

Synopsis

Een man vertelt tegen het eind van zijn leven aan zijn achterkleinzoon zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog toen hij hulpagent en dichter was in het door de Duitsers bezette Antwerpen.

Babet De Corte
Leestip van Babet De Corte

Wil
Titel:
Wil
Auteur:
Jeroen Olyslaegers
# pagina's:
333 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij De Bezige Bij
ISBN:
9789403120300
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Jodenvervolging ; Wereldoorlog II
Sfeer:
Gevoelig,
Hard

Gerelateerde leestips