Klaartje Van der Bauwhede
Never not reading

Spanning en schoonheid in 'Zwarte waterlelies'

21 april 2020

Zwarte Waterlelies brengt ons naar Giverny, het stadje in Normandië dat wereldberoemd werd door de tuin van Claude Monet, die er zijn waterlelies schilderde. Het schilderachtig stadje en de tuin vormen de achtergrond voor een moord.

In de strip volg je drie vrouwen / meisjes van verschillende leeftijden. Ze zijn elk op hun manier opgesloten in het mooie dorpje, dat voor hen eerder een gevangenis is dan een lieflijke omgeving. Je volgt de verschillende sporen die uitgezet worden door de politie en onderzoekers. De strip zet je zelf aan het nadenken over de mogelijke motieven van de moord en heeft mij meermaals doen terugbladeren in de strip om te zien hoe die vorige situatie juist in elkaar zat. Spannend en meeslepend!

Ik was onder de indruk van de tekeningen en het kleurenpalet van deze strip: het sluit mooi aan bij de verschillende sferen die in het verhaal geschept worden.

Deze strip is een bewerking van de roman van Michel Bussi uit 2011, genaamd Zwarte Lelies. Ik heb de roman, of beter gezegd thriller, niet gelezen, maar de strip heeft mij wel nieuwsgierig gemaakt naar het boek en is op mijn ‘te lezen lijst’ terechtgekomen.

Klaartje Van der Bauwhede
Never not reading

Zwarte waterlelies / tekeningen Didier Cassegrain ; naar de roman van Michel Bussi ; bewerking door Frédéric Duval
Titel:
Zwarte waterlelies / tekeningen Didier Cassegrain ; naar de roman van Michel Bussi ; bewerking door Frédéric Duval
Auteur:
Didier Cassegrain
# pagina's:
139 p. : ill.
Uitgeverij:
Dupuis
ISBN:
9789031438051
Materiaal:
Strip
Sfeer:
Donker,
Mysterieus

Gerelateerde leestips