Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Inzichtrijk relaas over huiselijk geweld

7 juli 2020

'Ron Ball en ik hebben nu een romantische relatie, maar ik vrees dat ik mezelf op verschillende manieren in gevaar heb gebracht. Gezien zijn criminele verleden lijkt me het verstandig om dit op te schrijven. Als ik vermist of dood ben dan heeft het me duidelijk niet kunnen beschermen...'

In april 2002 schrijft Amy Latus deze woorden op papier en plakt dat op haar werk onderaan haar bureaulade. Tien weken later verdwijnt ze plots en komt de brief bij de zoektocht naar aanwijzingen aan het licht.

Haar zus schreef dit boek waarin ze vertelt over het gezin waarin ze opgroeiden, waarin meisjes geleerd werd dat ze enkel iets waard waren als ze sexueel behaagden en plezierden. Janine vertelt hoe deze opvoeding hun zelfbeeld zo vormt dat ze beiden telkens opnieuw voor foute mannen kiezen.

Het boek is intens, maar onderkoeld. De schrijfster vertelt zonder sentimenteel te worden over de draagwijdte van hun opvoeding, over de kracht van de familieclan in het verwerken van de drama's in hun leven. Over hun moeder die de kracht vond om bij haar foute man weg te gaan, over hoe haar eigen ogenschijnlijk perfecte huwelijk achter de schermen heel anders was, over hoe grenzen geleidelijk opschuiven in wat acceptabel is in een relatie, over wat wel en wat niet vergeven kan worden.

Het verhaal wisselt af tussen het heden waarin gezocht wordt naar Amy en de kindertijd en jeugd van de vrouwen. Een aanrader.

Synopsis

Autobiografie van een Amerikaanse vrouw, die zich inzet tegen vrouwenmishandeling sedert haar jongste zus het slachtoffer werd van huiselijk geweld.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Als ik vermist of dood ben
Titel:
Als ik vermist of dood ben
Auteur:
Janine Latus
# pagina's:
311 p.
Genre:
Waargebeurd
Uitgeverij:
Van Holkema & Warendorf
ISBN:
9789047501657
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwenmishandeling Verdwijningen

Gerelateerde leestips