Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Tennis en familiegeheimen

19 augustus 2022

Met Appels vallen niet schreef succesauteur Liane Moriarty opnieuw een roman over een haar vertrouwd thema: schijnbaar perfect gelukkige gezinnen met familiegeheimen die leiden tot spanning en mysterie. Dus ook hier een ideaal gezin met haar geheimen, gekruid met een flinke portie tennis. Hoewel het niet per se haar beste boek is, leest de roman lekker weg.

In Appels vallen niet volgen we de familie Delaney, op het eerste oog een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan hebben zonet hun familiebedrijf verkocht. Nu hun pensioen is aangebroken, wordt het zoeken naar een nieuw ritme. Hun vier volwassen kinderen leiden elk een eigen druk leven, en dragen een gedeeld weinig succesvol tennisverleden met zich mee. Alles draait in deze familie om tennis: tennis als symbool voor gemiste kansen en als metafoor voor het leven. En dan verdwijnt Joy Delaney en komt het verleden om de hoek kijken.

Moriarty speelt met het heden en het recente verleden. In het heden is Joy vermist. In het verleden ontdek je wat hieraan voorafging. Op briljante wijze spint de auteur een web aan gebeurtenissen en geheimen en laat ze in de uiteindelijke ontknoping de puzzelstukjes in elkaar vallen. De problemen en gevoelens van de getroebleerde personages worden door Moriarty mooi beschreven. Een heerlijk zomers boek met vileine dialogen, sarcastische humor en diepgang in de verhaallijnen. De personages met hun scherpe kantjes komen tijdens het lezen bijna tot leven. Graag gelezen!

Synopsis

De tennisfamilie Delany, ouders Stan en Joy en vier volwassen kinderen, is zeer geliefd in de gemeenschap maar nadat een vreemdeling bij de ouders voor de deur staat, komen er steeds meer leugens aan het licht.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Appels vallen niet
Titel:
Appels vallen niet
Auteur:
Liane Moriarty
# pagina's:
560 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN:
9789400514447
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gezin, Huwelijk, Geheimen

Gerelateerde leestips