Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

De roeping van de supermarktmedewerker

21 juni 2021

Een kort, vreemd, gek boekje dat me luidop deed gniffelen, fronsen, met mijn ogen rollen... Heel anders dan alles wat ik tot nu toe gelezen heb. Als je in een leesdipje zit en even niet meer weet wat gelezen is dit een aangewezen boek! Ook als je heel goed weet wat te lezen is het de moeite waard om tijd voor te maken :)

Keiko Furukura is een supermarktmedewerker en dat is eigenlijk alles dat je over haar moet weten. Ze heeft het moeilijk met zich aan te passen aan het conventionele leven van huisje, tuintje, boompje. Eerlijk gezegd is het gewoon niks voor haar, maar het hokjesdenken van de maatschappij maakt het haar bijzonder moeilijk om haar leven te leiden zoals zij wilt. Vergis je niet, ze is geen staalharde carrière vrouw die door het glazen plafond wilt breken. Ze wilt gewoon op haar gemak, op haar eigen tempo leven. Voor haar betekent dat flexwerk in de supermarkt aan het metrostation, alleen leven in haar kleine appartementje en haar roeping als supermarktmedewerker vervullen. Haar roeping komt niet in de stem van god, maar in de stem van de supermarkt.

Een lichtjes nerdy, bevreemdend, maar tegelijk ook kleurrijk verhaal met scènes die heel herkenbaar zijn voor mensen die (net zoals ik) met veel toewijding in een winkel werken. En ook, hoe leuk is de cover wel niet!

Synopsis

Een jonge Japanse vrouw die de wereld en de mensen niet goed begrijpt, vindt haar geluk in het werken in een kleine supermarkt.

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Convenience store woman
Titel:
Convenience store woman
Auteur:
Sayaka Murata
# pagina's:
163 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Portobello books
ISBN:
9781846276835
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwen ; Japan

Gerelateerde leestips