Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Het verhaal van onze roots

31 januari 2020

Dit boek gaat over het ontstaan van de Lage Landen. Het vertelt ons hoe belangrijk de Bourgondiërs waren voor onze geschiedenis. Het vertelt ook hoe belangrijk, onze geliefde stad Gent, was voor het graafschap Vlaanderen. Wie vroeg zich al eerder af wie het standbeeld op de Vrijdagmarkt is en wat hij gedaan heeft? Wel zijn verhaal komt ook voor in dit boek. Wie leefde er in het Prinsenhof? Je kan het ook lezen in dit boek.

Persoonlijk vond ik dit boek fantastisch omdat het mij meer leerde over mijn eigen roots. De manier waarop dit boek geschreven is lijkt het alsof je naar een verteller aan het luisteren bent. Zelf lees ik normaal geen non-fictie omdat het meestal een opsomming van feiten is, maar dit is echt een verhaal dat je leest.

Dit boek werd me voor mijn neus geworpen omdat ik lid was van de lezersjury van de BookSpot prijs. Op voorhand wist ik er niet veel over, maar de uitleg van Bart Van Loo zelf wekte mijn interesse. Dezelfde passie die gebruikt wordt om het te omschrijven komt ook terug in het boek en zorgt voor een heel aangenaam, leesbaar boek. Het is een meeslepend verhaal over ons verleden.

Synopsis

Geschiedenis van de Nederlanden tijdens de late middeleeuwen, onder het bewind van de Bourgondiërs.

Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

De Bourgondiërs : aartsvaders van de Lage Landen
Titel:
De Bourgondiërs : aartsvaders van de Lage Landen
Auteur:
Bart Van Loo
# pagina's:
607 p., [32] p. platen : ill.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403139005
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Nederland ; 15de eeuw

Gerelateerde leestips