Babet De Corte
Leestip van Babet De Corte

Not giving a fuck

31 januari 2020

Zelfhulpboeken, dat is eigenlijk niet echt mijn ding. Het was de “fuck” op de oranje kaft waardoor het boek mij opviel in de kast van een vriendin. Zij was er zo enthousiast over dat ik besloot het te lezen. En eerlijk? Dit is niet het zoveelste fucking zelfhulpboek, maar een boek dat wel de moeite is.

Mark Manson schrijft leuk en luchtig. Hij onderbouwt alles wat hij schrijft met een passend verhaal. Dit gaat over zaken die hij zelf meemaakt, maar ook weetjes over de Beatles en de geschiedenis in het algemeen. Je hebt niet alleen iets bijgeleerd als het boek uit is maar je kent ook heel wat (grappige) weetjes. De schrijver noemt zichzelf een “grofgebekte klootzak” en ja, hij is dat zeker maar dit maakt zijn boek humoristisch en leuk om te lezen.

Dit boek gaat over een fuck geven over de juiste dingen in het leven, over omgaan met tegenslagen, over falen, over nee zeggen, over dood gaan, … Of simpelweg over hoe je op een andere manier in het leven kan staan. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en zet je toch wel aan het denken. Ja, ook ik, die niet van zelfhulpboeken houd. Dus ja, ik geef er geen fuck om of je dit boek nu gaat lezen of niet (maar stiekem hoop ik van wel).

Synopsis

Betoog over het goede leven: je hoeft niet altijd positief te zijn, maar in plaats daarvan moet je jouw tekortkomingen en de tegenslagen in het leven onder ogen zien en daarmee leren leven.

Babet De Corte
Leestip van Babet De Corte

De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven
Titel:
De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven
Auteur:
Mark Manson
# pagina's:
222 p.
Uitgeverij:
Lev.
ISBN:
9789400509023
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst

Gerelateerde leestips