Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Een bijzonder pittig verhaal, dat je hart zal verwarmen!

24 oktober 2022

Een verhaal met Pippi Langkous allures, gesitueerd op een IJslands eiland, met een vrolijke flapuit met de naam Björk als hoofdpersonage? 't Zal wel zijn dat ik daar met veel plezier in duik, zeker als de cover ook nog eens zo uitnodigend is! (weer prachtig werk van Linde Faas trouwens!)

Je onbekende oma bezoeken, die op een afgelegen eiland woont, en daardoor extra vakantie hebben, dat klinkt Björk als muziek in de oren! Maar wanneer het ontvangst allesbehalve hartelijk is, je samen met je ouders en broer Ingó in een Hol gedropt wordt waar geen wc, geen elektriciteit en geen wifi is, ja, dan keert je enthousiasme snel.
Door haar ongeremde temperament en een hart dat op haar tong ligt, slaagt Björk er heel langzaamaan toch in om de argwanende flatbewoners voor zich te winnen. Al doet haar vrolijk kwispelende hond Kappi ook een aardige duit in het zakje natuurlijk.

Een bijzonder pittig verhaal, dat niet enkel avontuurlijk (wie is in godsnaam de vandaal die steelt en brokken maakt), vlot geschreven en brandend actueel is (de eilandbewoners leven op het ritme van de seizoenen en wekken zelf warmte en elektriciteit op), maar ook je hart zal verwarmen.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

De flat aan het einde van de wereld
Titel:
De flat aan het einde van de wereld
Auteur:
Arndís Þórarinsdóttir
# pagina's:
317 p.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021468259
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eilanden, Grootouders
Sfeer:
Gek,
Vrolijk,
Warm

Gerelateerde leestips