Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Prachtig boek

20 december 2021

Ik las een paar maanden geleden Kalme chaos van Veronesi, waarvan ik het eerste hoofdstuk heel sterk vind, en de rest van het boek goed, maar ik moest mezelf er wel soms wat toe aanzetten om verder te lezen, omdat er niet echt veel gebeurt. De kolibrie las vlotter vond ik.

Qua stijl vind ik het boek vergelijkbaar met Kalme chaos. Weerom komt Veronesi met prachtige zinnen en knappe beelden aanzetten. Ik heb de gewoonte om mooie zinnen neer te schrijven en te bewaren. Toen ik op een gegeven moment een zin wou neerpennen, kwam ik tot de conclusie dat die zin... 5 pagina's vroeger begon! Maar dat had me niet gestoord bij het lezen en de vlotheid niet beperkt. Veronesi heeft een schitterende fantasie en vertelt het leven van Marco en de mensen rond hem op een prachtige manier. Hij springt heen en weer in de tijd, zodat we puzzelgewijs het leven van Marco en zijn dierbaren reconstrueren.

Dit boek stond al lang op mijn 'te lezen' lijst, en was het lange wachten waard!

Synopsis

Als zijn dochter overlijdt, krijgt een oogarts, die vanwege zijn lengte de bijnaam kolibri heeft gekregen, de zorg voor zijn tweejarige kleindochter.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

De kolibrie
Titel:
De kolibrie
Auteur:
Sandro Veronesi
# pagina's:
332 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044643893
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verlies (emotie)

Gerelateerde leestips