Louis Van de Putte
Leestip van Louis Van de Putte

Magie in New York

31 januari 2020

The Last Magician vertelt het verhaal van Esta, een jongedame met een affiniteit om de tijd rondom haar te manipuleren. Esta woont in het heden en krijgt van haar leraar de opdracht om terug te keren naar het verleden om daar een gebeurtenis tegen te gaan waardoor hij New York zou kunnen ontdoen van The Brink. New York is namelijk omringd door een krachtveld die Mageus belet buiten de stad te treden. Indien ze dat wel proberen is er namelijk veel kans dat ze er niet levend doorgeraken. Het is dus aan Esta om te infiltreren in een bende om zo The Order van het boek te ontdoen waarmee ze The Brink hebben doen ontstaan…

De opener van een reeks boeken doet smaken naar meer. Esta is dan wel je typische heldin, ik moet toegeven dat de New Yorkse setting, The Order, de bende die zich ertegen verzet en de laatste magiër, het personage, echt wel zorgen voor een intrigerend en interessant verhaal. De twist die Lisa Maxwell op het einde dropt, geeft je ook meteen zin om niet te lang te wachten met het vervolg. Die twist is trouwens helemaal verdiend en volgt vrij logisch op wat er voorafging.

Het verhaal is vlot en duidelijk geschreven vanuit een aantal wisselende standpunten. Esta is duidelijk het hoofdpersonage maar wordt afgewisseld met enkele andere vertelstandpunten, de laatste magiër, de bendeleider die de aanval op The Order plant en een (laaggeplaatst) lid van de orde passeren de revue. Allemaal interessante vertelstandpunten die telkens een klein beetje van de sluier oplichten van waar het verhaal naartoe gaat en wie waar staat in de wereld. The Order heeft het namelijk gemunt op de Mageus maar hebben zelf geen affiniteit die je toegang heeft tot magie.

Zie ook Geekster voor nog meer leestips!

Synopsis

Een jonge vrouwelijke Mageus uit Manhattan kan de tijd manipuleren en krijgt de opdracht om naar het jaar 1902 te reizen om te voorkomen dat een boek wordt vernietigd en daarmee de toekomst van de Mageus veilig te stellen.

Louis Van de Putte
Leestip van Louis Van de Putte

De laatste magiër
Titel:
De laatste magiër
Auteur:
Lisa Maxwell
# pagina's:
524 p. : plattegrond
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022582879
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Intens,
Mysterieus

Gerelateerde leestips