Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Een al te nabije toekomst

5 juli 2021

Het jaar is 2022. Jim en Tessa zijn op de terugweg van Europa naar New York, waar ze samen met een bevriend echtpaar Max en Diana naar de Super Bowl zullen kijken, het jaarlijkse hoogtepunt van televisiekijkend Amerika.

Om een of andere reden houdt plots alle technologie er mee op – het vliegtuig maakt een noodlanding, het beeldscherm in de woonkamer van Max en Diana toont enkel een zwart vlak en in de grootstad vol wolkenkrabbers zijn alle liften buiten werking.

Veroordeeld tot twijfel en verwarring – is dit overal?, wanneer houdt het op?, wanneer begint het plunderen? – valt alle communicatie dood. Hoe langer de storing blijft duren, hoe kleiner het geloof dat dit ooit nog goed komt.

In De stilte schetst Don Delillo een apocalyptische, al te nabije toekomst waarin de mensheid losgeknipt is van alles waar hij zich mee verbonden weet. Confronterend, maar meesterlijk.

Synopsis

In 2022 praten vijf bevriende mannen en vrouwen in New York over het einde van de wereld nadat een internetcrash hun computers, telefoons en laptops heeft uitgeschakeld.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

De stilte
Titel:
De stilte
Auteur:
Don Delillo
# pagina's:
123 p.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026354465
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Maatschappij en technologie

Gerelateerde leestips