Hilde De Belie
Leestip van Hilde De Belie
Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

Dit prachtig geschreven boek over de zwartste bladzijde van de geschiedenis van de katholieke kerk in Ierland laat niemand onberoerd.

21 augustus 2023

Tom Kettle, pas gepensioneerd politieman, mijmert in zijn nieuwe huisje dat uitkijkt op de Ierse Zee, over zijn overleden geliefde vrouw en hun twee volwassen kinderen.

Als twee voormalige collega’s aanbellen met vragen over een cold case van een vermoorde priester decennia geleden, raakt Tom verstrikt in de duistere uithoeken van zijn geheugen en kom je langzaamaan te weten welke slagen van het noodlot hem getroffen hebben.

Een citaat:

‘Het jongetje leefde. Dat was zijn onuitgesproken belofte aan Miss McNulty geweest, dat hij zou trachten hem te behoeden voor het gevaar dat hem bedreigde. Niet alleen als ambtelijk principe, maar als een geheim privéprincipe dat alle kinderen beschermd moesten worden. Ze moesten veilig zijn en als er ook nog van hen gehouden kon worden, des te beter. Een kind bedreigen, een kind pijn doen, was de grootste misdaad in de ogen van God en de mens. Die mocht nooit ongestraft blijven.’

Hilde De Belie
Leestip van Hilde De Belie
Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

De verre voortijd
Titel:
De verre voortijd
Auteur:
Sebastian Barry
# pagina's:
263 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789021468525
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde, Verlies (emotie), Trauma's, Herinneringen, Geheimen, Rooms-Katholieke Kerk ; Ierland, Seksueel geweld door geestelijken, Seksueel geweld ; kinderen

Gerelateerde leestips