Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Gevecht om het behoud van waardigheid

21 april 2020

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat dit prijswinnende boek van Marie Ndiaye over drie sterke vrouwen. Drie vrouwen die vechten voor het behoud van hun waardigheid. Ze vechten om gezien te worden en om zichzelf te mogen zijn. Allen willen niet langer een buitenstaander zijn.

Drie sterke vrouwen is een prachtige bundeling novelles van Marie Ndiaye. De vrouwelijke hoofdpersonages moeten zich wapenen tegen het kwaad, bedrog, leugens en vernedering. Zo wordt Norah geterroriseerd door haar eigen vader, heeft Fanta’s echtgenoot gelogen over een gouden toekomst en wordt Khady vernederd en verstoten. Niet alleen de harde thematiek maakt dit boek moeilijk om te lezen – ook de schrijfstijl van Ndiaye is niet altijd eenvoudig. Wat echter niet wegneemt dat het een bijzonder mooie roman is. Drie sterke vrouwen laat zien hoe krachtig een individu kan zijn, ondanks alle tegenslagen die ze in het leven tegenkomt. Ontzettend inspirerend dus.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Ndiaye behandelt culturele integratie aan de hand van drie verschillende verhalen. In het eerste verhaal vertrekt Norah van Frankrijk naar Afrika om haar broer te verdedigen voor de rechtbank. In de twee andere verhalen wordt de omgekeerde beweging voltrokken: Fanta volgt haar blanke man naar Frankrijk, en de derde vrouw, Khady Demba, wordt van Dakar naar Europa gestuurd.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Drie sterke vrouwen
Titel:
Drie sterke vrouwen
Auteur:
Marie Ndiaye
# pagina's:
411 p. ; 15 cm
Uitgeverij:
World Editions
ISBN:
9789462370746
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Cultuurverschillen ; Afrika en Europa

Gerelateerde leestips