Hilde De Belie
Leestip van Hilde De Belie
Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

De eerste van acht literaire thrillers van topniveau van de Zuid-Afrikaanse Deon Meyer

9 augustus 2021

Een echt goede literaire thriller voldoet aan drie criteria: hij is ingebed in een socio-politieke context, heeft een spannende en geloofwaardige plot en de persoonlijkheid en het persoonlijk leven van de protagonisten wordt erin uitgediept.

Deon Meyer is zonder twijfel een van de beste hedendaagse thrillerauteurs. Duivelspiek is zijn eerste boek in een thrillerreeks met Bennie Griessel als rechercheur. Het vertelt het verhaal van Tobela, een zwarte man, voormalig strijder van het ANC. Nadat zijn enig kind wordt vermoord besluit Tobela om mensen die een kind hebben misbruikt/mishandeld/vermoord op te sporen en te doden.

Alle (tot nu toe) acht thrillers van deze reeks spelen zich af in het Zuid-Afrika van na de apartheid met zijn complexe problemen, zijn zeer spannend én psychologisch goed uitgewerkt. Je kan elk van de boeken los van de andere lezen, maar je hebt er het meeste aan als je ze in chronologische volgorde leest, omdat dan de evolutie van Bennie Griessels leven en persoonlijkheid het best te volgen is.

Die volgorde is: Duivelspiek, 13 uur (VN Thriller van het Jaar 2012), 7 dagen, Cobra, Icarus, De vrouw in de blauwe mantel, Prooi en Donker Drif.

Deze acht thrillers krijgen van mij elk (minstens) een vier sterren quotatie.

Synopsis

Inspecteur Bennie Griessel leidt in Kaapstad het onderzoek naar de z.g.n. 'assegaaiman', die met dit wrede wapen een serie kinderverkrachters naar de andere wereld heeft geholpen.

Hilde De Belie
Leestip van Hilde De Belie
Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

Duivelspiek
Titel:
Duivelspiek
Auteur:
Deon Meyer
# pagina's:
479 p.
Uitgeverij:
Bruna
ISBN:
9789400500266
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zuid-Afrika
Sfeer:
Intens,
Tragisch

Gerelateerde leestips