Hilde De Belie
Leestip van Hilde De Belie
Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

Deze roman bracht mij een heel nieuwe leeservaring: toen ik het uit had, ben ik onmiddellijk begonnen aan een tweede lezing

5 september 2022

Drie volwassen broers, telgen van een disfunctioneel gezin, keren voor één etmaal terug naar het huisje aan een Zweeds meer waarin zij de zomers van hun kinderjaren doorbrachten.

Twintig jaar geleden gebeurde daar een tragedie die een definitief einde maakte aan hun zomerverblijven aan het meer. Op die plaats willen ze, volgens hun moeders laatste wil, haar as uitstrooien.

Het verhaal van dit etmaal wordt telkens afgewisseld met de kinderherinneringen van de middelste broer Benjamin. Maar zijn zijn herinneringen wel waarheidsgetrouw?

Dit origineel gecomponeerde boek heeft een verbijsterende ontknoping waardoor je het onmiddellijk opnieuw wil lezen om alle hints en details die naar de ontknoping wijzen, op te pikken.

Synopsis

Drie jonge mannen keren terug naar het zomerhuis waar ze vroeger met hun ouders de zomervakanties doorbrachten. Ze hebben de urn met de as van hun moeder bij zich om in het meertje bij de 'stuga' uit te strooien.

Hilde De Belie
Leestip van Hilde De Belie
Mijn leven zou zonder boeken een stuk saaier en mijn wereld een stuk kleiner zijn.

De overlevenden
Titel:
De overlevenden
Auteur:
Alex Schulman
# pagina's:
240 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403132419
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie, Geheimen, Broers

Gerelateerde leestips