Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Ontsnappen aan de Ontsnappingskoning

21 februari 2021

We zijn week drie dus hier is boek drie van deze donkere, maar boeiende reeks. De bekende persoon hier is Harry Houdini.

Harry Houdini was een Hongaars-Amerikaans goochelaar die bekent stond om zijn ontsnappingsacts.

Op het einde van ‘Hunting Prince Dracula’ kregen Audrey Rose en Thomas te horen dat dokter Wadsworth, Audrey Rose’ nonkel, uitgenodigd werd om een aantal moorden te gaan onderzoeken in Amerika. Om deze job goed te doen kwam hij zijn twee beste assistenten dus uit Roemenië halen.

Dit boek speelt zich af op de bootreis naar Amerika. Op de boot krijgt Audrey Rose te horen dat haar nicht Liza verdwenen is. Ons reizend gezelschap krijgt ook te horen dat er een circus aan boord is. Dit circus treedt iedere avond op. Vanaf de eerste avond merken ze al op dat er iets mysterieus is aan de acts van dit circus. Na de eerste act wordt er al een meisje dood aangetroffen met een kaart in haar rug.

Natuurlijk beginnen dokter Wadsworth en zijn twee assistenten direct aan een onderzoek. Bij de tweede show ontdekken ze dat nicht Liza deel uitmaakt van het circus omdat ze verliefd is geworden op een goochelaar. Dit komt goed uit voor het onderzoek. Want onze helden vermoeden dat de dader in het circus moet zitten en op deze manier heeft Audrey Rose een uitvlucht om in hun buurt rond te hangen. Ze kan de artiesten zo ook subtiel ondervragen.

De lijken die iedere avond ontdekt worden hebben één iets gemeenschappelijk. Ze zijn op een wijze vermoord die met tarotkaarten te maken hebben.

Audrey Rose leert ook de goochelaar kennen. Het is Harry Houdini. Ondanks het feit dat weglopen met een man slecht is voor Liza’s reputatie, vindt Audrey Rose het niet zo erg. Maar dan ontdekt ze dat hij ook communiceert met een andere vrouw in Amerika.

Nu heeft onze heldin twee taken: de moorden oplossen en haar nicht overtuigen dat Harry niet deugd.

Dit boek is nog steeds een fantastisch misdaadboek en de mysterieuze sfeer die het circus brengt maakt het zo magisch. Maar de naam Houdini zit in de titel, dus had ik zijn rol groter ingeschat. Nu wordt hij gewoon genoemd als het lief van Liza. Zijn toevoeging drijft het romantisch aspect wel op. Audrey Rose en Thomas riskeren hier ook hun leven voor elkaar. Alles wijst erop dat het vierde boek een grote finale wordt op romantisch vlak. Dit is minder naar mijn smaak, maar in dit boek is het nog altijd niet te melig.

Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Titel:
Escaping From Houdini
Auteur:
Kerri Maniscalco
# pagina's:
416 p.
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips