Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Meeslepende coming-of-age-roman

17 oktober 2023

Shelley Read neemt de lezer mee op een emotionele reis in haar roman Ga als een rivier. Het verhaal grijpt de lezer vast vanaf de allereerste bladzijde. Deze meeslepende coming-of-age-roman verkent heimelijke liefde, verlies, familie en de zoektocht naar een thuis verkent.

In 1948, op een koele herfstdag in Colorado, neemt het leven van de zeventienjarige Victoria Nash een dramatische wending tijdens een toevallige ontmoeting. Ze zal gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven – samen met haar kostbaarste bezit – achter zich te laten.

De roman introduceert een boeiend plot doordrenkt met mysterie en diepgang, dat de lezer constant op het puntje van de stoel houden. Read weeft subtiel thema's van liefde, verlies en zelfontdekking in het weefsel van het verhaal, waardoor het zowel gelaagd als meeslepend wordt. De personages zijn levendig en onvergetelijk, waarbij Read erin slaagt hun diepste gedachten en emoties bloot te leggen. Elk personage draagt bij aan de algehele rijkdom van het verhaal en voegt een uniek element toe aan de complexe emotionele reis die wordt beschreven. De veerkracht van Victoria wordt als een opvallende eigenschap benadrukt.

Verdeeld in vijf delen wordt de structuur van het verhaal duidelijk naarmate het zich ontvouwt, wat het interessant en vol potentieel voor verrassende wendingen houdt. De beeldende schrijfstijl - vloeiend en poëtisch - vangt levendig de sfeer van Colorado, waardoor lezers zich kunnen onderdompelen in de seizoenen en zelfs de geur van perziken kunnen opsnuiven. Reads zorgvuldig gekozen woorden schilderen levendige beelden en brengen de gevoelens van de personages op een diepgaande manier over. Shelley Read heeft een verhaal gecreëerd dat niet alleen onderhoudend is, maar ook de menselijke ziel raakt, met het vermogen emoties tot leven te brengen en een fascinerende zich wijzigende wereld te creëren.

Synopsis

Een jonge Amerikaanse vrouw uit Colorado met een tragisch geheim weet in haar eentje een perzikenfarm te runnen en alle perzikbomen te redden als alles in haar omgeving onder water moet verdwijnen ten behoeve van een waterreservoir.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Ga als een rivier
Titel:
Ga als een rivier
Auteur:
Shelley Read
# pagina's:
334 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021036991
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Onmogelijke liefde, Discriminatie, Indianen ; Noord-Amerika, Colorado (staat), Mens en natuur, Verlies (emotie), Familie

Gerelateerde leestips