Jan Stevens
Leestip van Jan Stevens
Boeken zijn slechts dragers van een verhaal. Verhalen blijven in mijn hoofd.

Een onher’berg’zaam verhaal

23 juni 2022

Het is al enkele jaren uit maar toch te mooi om niet te vermelden.

“Compleet overdonderd” is zowat de meest benaderende uitspraak die ik kan maken nadat ik beduusd dit boek terzijde legde. Ik kan zowat op mijn één hand tellen welke boeken dit tot op heden in 2015 met mij deden. Ik ga er mij van weerhouden om veel prijs te geven over dit meesterwerk. Dit debuut moet je gewoon al lezend en liefst onbevangen ondergaan. Maar weet dat het je niet meer zal loslaten zijn taal, zijn haast niet te torsen sferen, zijn prachtige omschrijvingen maar bovenal die overtrokken spanning die er heerst. Zelfs in het eerste deel waarbij je absoluut niet kan vermoeden welke richting het uit zal gaan en je geniet van al die prachtige zinnen voel je al dat dit rustig voortkabbelend bergverhaal de duistere kant opgaat. En eens je zonder het zelf te beseffen er middenin zit, wees gerust je komt op scherp te staan.
Een onher’berg’zaam verhaal dat je laat huiveren over wat isolatie met een individu en groep kan doen.
Niettegenstaande het begrip ‘literaire thriller’ een waar containerbegrip is geworden zit Het duistere dal er pal op en dat zonder rechercheurs, onderzoekteams en meer van dat.

Jan Stevens, redacteur boekensite.gent

Synopsis

In een geïsoleerd dal hoog in de bergen vestigt zich een schilder die wraak wil nemen voor het onrecht dat een machtige boerenfamilie gedurende een lange reeks van jaren in de dorpsgemeenschap heeft begaan.

Jan Stevens
Leestip van Jan Stevens
Boeken zijn slechts dragers van een verhaal. Verhalen blijven in mijn hoofd.

Het duistere dal
Titel:
Het duistere dal
Auteur:
Thomas Willmann
# pagina's:
320 p.
Uitgeverij:
Meridiaan
ISBN:
9789048824076
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Wraak, Liefde
Sfeer:
Donker,
Hard

Gerelateerde leestips