Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Het hellen van een leven

12 oktober 2020

De boomgaard van olijfboer Curro heeft zwaar te lijden onder de hitte. Nog nooit heeft de warmte zich zo lang laten voelen in de Andalusische vallei. Toch blijft Curro trouw aan het boerenbestaan en ploetert hij dag na dag verder, zonder te wijken van de traditie waar zijn vader ook al bij zwoer.

Curro’s broer, Marie, is minder gebonden aan de boerderij en zou de grond liever verkopen. Hij droomt van een moderner leven, een huis voorzien van alle comfort, een auto, …

In Het hellen van een leven verbeeldt Luis Carrasco met veel gevoel niet alleen de drukkende hitte, maar ook de slopende en uitputtende opeenvolging van handelingen die Curro moet stellen om te overleven.

Lang voor zonsopgang sleurt hij met stenen, hij herstelt de netten om de olijven in te verzamelen, zet vallen uit om konijnen te vangen. Als hij op een dag tegen een van zijn bomen leunt, voelt hij hoe de boom begint te wankelen. Moet ook hij afscheid nemen van deze grond?

Raakpunten met The Old Man and the Sea van Ernest Hemingway.

Synopsis

Olijfboer Curro zet de familietraditie voort en blijft het boerenbestaan trouw, terwijl zijn broer Marie liever naar een moderner en comfortabeler leven overstapt.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Het hellen van een leven : roman
Titel:
Het hellen van een leven : roman
Auteur:
Luis Carrasco
# pagina's:
122 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789492313911
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Andalusië
Sfeer:
Gevoelig,
Tragisch

Gerelateerde leestips