Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

Felice Anno Nuovo!

7 december 2020

Rome, 31 december 1999, de inwoners van het wooncomplex 'Woonpark van de eilanden' maken zich op om niet alleen het nieuwe jaar in te gaan, maar ook een nieuwe eeuw, een nieuw millennium binnen te stappen. Zijn ze dit zo zeker? Zal dit niet het laatste oudejaar van de mensheid worden?

In deze hilarische rollercoaster uit 1998 neemt Ammaniti je in zijn typerende stijl mee naar het moment dat het magische jaar 2000 voor de deur staat. Een bonte stoet van onwaarschijnlijke, en toch zeer menselijke personages, herkenbare, en toch van-de-pot-gerukte situaties en een bombastisch absurde grand finale kleuren deze novelle. Overal is hoop, maar toch lijkt alles mis te lopen. En wanneer je dit leest tovert Ammaniti voortdurend een glimlach op je gezicht, moet je zelfs af en toe het lezen staken om de lachtranen uit de ogen te wrijven. Maar pas op, wees gewaarschuwd, want op het einde volgt er de onvermijdelijke knal. Boem!

Het laatste oudejaar van de mensheid is geschreven als een Tarantino-film: rauw, flitsend, gestileerd, heftig, humoristisch en ontnuchterend. Ammaniti is een virtuoze verteller die met één pennenstreek een karakter neerzet, situaties schildert die zowel absurd als herkenbaar zijn en die alle verhalen van de personages met elkaar weet te verbinden. Deze laatste avond van het millennium zal zeker niet onopgemerkt aan je voorbijgaan!' (lebowskipublishers)

Synopsis

Verhalen waarin hedendaagse personages op de combinatie seks en geweld stuiten.

Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

Het laatste oudejaar van de mensheid
Titel:
Het laatste oudejaar van de mensheid
Auteur:
Niccolò Ammaniti
# pagina's:
142 p.
Uitgeverij:
Lebowski
ISBN:
9789048804597
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Gek,
Kleurrijk,
Vrolijk

Gerelateerde leestips