Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

De wereld is rond

29 maart 2021

"... de stichter José Arcadio, een alles beproevende amateur-alchemist, onder meer bewijst dat de wereld rond is: een zinvolle, zij het late ontdekking."

Er is geen betere omschrijving voor 'Honderd jaar eenzaamheid' dan de zin die hierboven staat. Ook de titel is een meesterlijk goede keuze.

Een prachtige familiekroniek die je best in 1 keer uitleest. Het ontbreken van hoofdstukken lijkt misschien wat onhandig, maar mijn advies is: neem dit boek mee op vakantie en lees het in een ruk uit. Dit is dé beste manier om dit boek te lezen. Márquez neemt je mee door de geschiedenis van deze werkelijk tragische familie. Je leeft meer dan een eeuw met ze mee en bij het einde van het boek is het lastig om afscheid te nemen van ze. Na het uitlezen heb ik de familie Buendía een goede week heel erg gemist.

Er is al veel geschreven over de genialiteit van Gabriel García Márquez en hoe hij de Zuid-Amerikaanse literatuur op de kaart gezet heeft. Ik ga dit niet nog eens in het lang en het breed herhalen, maar doe jezelf een gunst en lees dit boek gewoon. Je gaat er geen spijt van hebben.

Synopsis

Ontstaan, bloei en verval van het geslacht der Buendia's in de door hen gestichte stad Macondo.

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Honderd jaar eenzaamheid : roman
Titel:
Honderd jaar eenzaamheid : roman
Auteur:
Gabriel García Márquez
# pagina's:
460 p.
Uitgeverij:
Meulenhoff
ISBN:
9789029091848
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Latijns-Amerika ; geschiedenis

Gerelateerde leestips