Lieve Hanegreefs
Leestip van Lieve Hanegreefs
Ik ontsnap graag naar andere werelden en boeken zijn daarvoor een ultieme "reispas"

Jurassic Park - Een wereld voor kapitalistische wetenschappers

31 januari 2020

Wellicht kent iedereen de film en hoewel ik altijd al genoten had van Spielberg's verfilming had ik mijn twijfels of dit boek even genietbaar zou zijn, ik had namelijk ook nog nooit iets eerder van auteur Michael Crichton gelezen.
Ik ben er toch met veel nieuwsgierigheid aan begonnen en al snel werd het duidelijk dat er een tussen de verfilming en het oorspronkelijke werk een volledig andere toon en focus gehanteerd wordt.

Crichton schetst een wereld waar we de lelijke kant van kapitalisme zien en wat de gevolgen zijn wanneer bepaalde wetenschappers en investeerders uitsluitend oog hebben op commercieel succes. Niet alleen krijgen we interessante wetenschappelijke stellingen aangeboden, we krijgen in het boek een diepere kijk op het bedrijf aspect van Jurassic Park die gepaard gaat met zeer spannende stukken met de dinosaurussen zelf.

Het boek is niet feilloos, zo had ik me tijdens het lezen bijvoorbeeld meerdere keren aan een specifiek personage gestoord maar dit is desalniettemin een zeer leuke tip voor wie graag fictie leest!

Synopsis

Michael Crichtons Jurassic World (Jurassic Park en The Lost World) is een hoogtepunt in de moderne popcultuur. Er is een verbijsterende techniek uitgevonden om DNA van dinosauriërs te klonen en deze wezens weer tot leven te wekken. Nu zijn de wildste fantasieën van de mens werkelijkheid geworden: dieren die al eeuwen uitgestorven waren, dwalen nu weer rond in Jurassic Park, en iedereen kan ze komen bekijken - tegen een prijs. Totdat er iets misgaat...

Lieve Hanegreefs
Leestip van Lieve Hanegreefs
Ik ontsnap graag naar andere werelden en boeken zijn daarvoor een ultieme "reispas"

Jurassic park
Titel:
Jurassic park
Auteur:
Michael Crichton
# pagina's:
p. 7-415
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021016191
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Confronterend

Gerelateerde leestips