Chantal Fontana
Leestip van Chantal Fontana
Ik kom tot rust als ik een boek lees.

Wegdromen naar het Parijs van de 18de eeuw

10 mei 2024

Het zoveelste boek over het leven van Marie Tussaud wordt door Van Den Hoek geschreven. Ik las eerder al het boek Petite van Edward Carey. Het verhaal over Marie Tussaud begint in Zwitserland en doet al weinig geloofwaardig aan. Als klein meisje zou ze helemaal alleen van Bern naar Parijs gereisd zijn met een beschermengel Philidor, die ze onderweg leert kennen. De titel is dan ook 'het wonderlijke leven van Marie Tussaud' en hoeft daarom niet geloofwaardig over te komen.

Het is deels een biografie maar vooral het verhaal dat de auteur rond deze biografie geweven heeft. Het leest heel vlot en neemt ons mee naar Parijs in de 18de eeuw en het leven aan het hof van Versailles tot de laatste minuten van Marie-Antoinette. Van historische figuren krijgen we een andere, menselijke kant te zien. De kaft van het boek was voor mij aanlokkelijk, een dame uit vervlogen tijden en dan nog het leven van Marie Tussaud, dus heel veel zin om te beginnen lezen.

Het verhaal is me zeer goed meegevallen, leest heel vlot met zijn afwisselend historische scènes, een vleugje romantiek en harde realiteit tijdens de Franse Revolutie. Je wordt echt meegenomen naar de tijd van de Franse Revolutie. Jacobine Van Den Hoek schreef ook nog andere historische romans en ze staat zeker op mijn lijstje.

Chantal Fontana
Leestip van Chantal Fontana
Ik kom tot rust als ik een boek lees.

Madame : het wonderlijke leven van Marie Tussaud
Titel:
Madame : het wonderlijke leven van Marie Tussaud
Auteur:
Jacobine Van den Hoek
# pagina's:
350 p.
Uitgeverij:
HarperCollins
ISBN:
9789402712858
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Franse Revolutie, Parijs ; 18de eeuw

Gerelateerde leestips