Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Vrolijk en absurd

28 februari 2022

Elke dag vertrekt Wildervanck met de fiets naar kantoor. Hij zou ook te voet kunnen gaan, want hij woont gewoon boven het kantoor. Maar het tochtje met de fiets doet hem deugd, en elke dag wordt het tochtje een beetje langer en komt hij iets later toe op zijn werk. Zijn collega, Scherpenzeel, besluit hem te volgen en fietst elke dag stiekem kilometers achter de ander aan. De fietstochten worden al snel doel op zich en samen fietsen ze het hele land door.

Ondertussen is Jonathan samen met de vrouw die hij herkent als zijn vier jaar eerder overleden moeder op zoek naar het opvanghuis waar ze lang geleden gescheiden werden. Wanneer de twee duo’s elkaar kruisen zetten ze samen de zoektocht verder.

Miniapolis van Rob van Essen is een vrolijke, licht absurdistische roadnovel met een donker randje, waarin niemand echt weet of begrijpt waarom hij doet wat hij doet.

Synopsis

Twee ambtenaren vervreemden van hun werk en maken in plaats daarvan steeds langere fietstochten. Een zoon en een gestorven moeder zoeken naar de onvindbare plek waar ze ooit opgroeide.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Miniapolis : roman
Titel:
Miniapolis : roman
Auteur:
Rob Van Essen
# pagina's:
218 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025472030
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Moeder-zoonrelatie, Vervreemding
Sfeer:
Gek,
Kleurrijk,
Vrolijk

Gerelateerde leestips