Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Knettergoeie verse Young Adult roman gespot!

27 maart 2024

Neem nooit een beste vriend is het vervolg op de eerder verschenen en bejubelde roman Zonder titel, maar kan perfect los daarvan gelezen worden.

Het trio Dylan, Sergio en Joshua is opnieuw present in dit retestrakke verhaal, aangevuld met de uitdagende en ravissante Lindsey, die een prominente rol inneemt.
Deze roman flirt met kunst (ik leerde Lynette Yiadom-Boakye kennen, zeker eens googlen!), dans en porno! (Oh ja hoor, nu heb ik je aandacht, niet waar 😉).

Als de toekomstige ya-literatuur een bepaalde richting zou opgaan, dan kies ik alvast resoluut voor deze ongecompliceerde stijl van Erna Sassen. Zonder verpinken verweeft ze allerlei hedendaagse jongerenthema's in haar verhaal, in een taaltje dat lekker weghapt.
Ik kan er nog steeds niet bij hoe ze zó veel voeling heeft met de hersenspinsels en leefwereld van jongeren; ik vond dit boek zelfs nog beter dan haar voorganger, en dat was al een knaller.
Volgens mij krijg je zelfs de luidste "ik haat lezen"- lezer geboeid met deze roman. Ik zal hem dan ook met toeters en bellen promoten en aanprijzen in mijn lessen!

Synopsis

Joshua is woedend op zijn beste vriend, maar hij heeft hem ook nodig om Lindsey te kunnen begrijpen, die zoveel ingewikkelder in elkaar zit dan hij dacht. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Elke Huygens
Leestip van Elke Huygens
#nevernotreading #proudbookjunkie #vertelkeleest

Neem nooit een beste vriend
Titel:
Neem nooit een beste vriend
Auteur:
Erna Sassen
# pagina's:
268 p. : ill.
Uitgeverij:
Leopold
ISBN:
9789025884215
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap, Liefde, Seksualiteit

Gerelateerde leestips